General Lee Burger Knight's Burger Black Jack Burger Philly Tyrkey Burger Crispy Royale Burger
 
 
HOME PAGE

Το καλάθι σας

Το καλάθι σας είναι άδειο

Check out

Order Online

01. Appetizers
02. Burgers
03. Chicken Burgers
04. ΝΕΟ!! Burgers Γαλοπούλας
05. MIKPO ΓΕΥΜΑ
06. Clubs , Dishes & Cheesesteaks
07. Salads
08. Waffles
09. Milk Shakes
10. ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ / Drinks
11. Beers
12. Hot Dog 0,80!!!!
13. Spare Ribs (Kορτεζίνες με το κιλό)
14. Cheeseburger ΠΑΝΤΟΥ!!

Blog
Ιστολόγιο


Σάββατο, 4/6/2016

Θα έχει τύχει να αγοράσετε κοτόπουλο από έξω και η πέτσα του να κολλάει έντονα στα δάχτυλα σας, ενώ αυτό που ψήνετε στο φούρνο σας δεν το παθαίνει πότε. Αυτό οφείλεται στο μίγμα (βελτιωτικό γεύσης) που αλείφεται πριν μπει στο φούρνο για να έχει έντονη και ωραία γεύση.
Φυσικά και δεν είναι καλύτερο από αυτό που φτιάχνετε στο σπίτι σας.

Περι βελτιωτικών γεύσης ο λόγος, για να έχετε τη γνώση με το μέρος σας.

Πάμε τώρα στα μπιφτέκια.
Όταν ψήσετε και κόψετε ένα μπιφτέκι στη μέση, μπορείτε να παρατηρήσετε πολλά στοιχεία που θα σας αποκαλύψουν τη πραγματική του ταυτότητα:

  • Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν το μπιφτέκι έχει πρόσθετα (κρεμμύδι, δυόσμο, αυγό, ψωμί κλπ). Είναι προφανές πως "το μπιφτέκι της μαμάς" στο σπίτι είναι καλό με προσεγμένα υλικά. Όταν όμως αυτό το μπιφτέκι θα το συναντήσουμε έξω, ας θυμηθούμε τη παροιμία που λέει "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά", επί του προκειμένου, όσο περισσότερα μπαχαρικά και πρόσθετα βάζει κανείς στον κιμά, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αμφιβολία για την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η γεύση θα "έρθει" με το κατάλληλο χημικό.
  • Επιπλέον, μπορείτε να δείτε την άλεση του, δηλαδή αν φαίνονται στο εσωτερικό οι ίνες του κιμά ή αν το "κρέας" είναι σαν "πουρές". Το καταλαβαίνετε και στο μάσημα. Όταν ο κιμάς είναι χοντροκομμένος, αυτό σημαίνει ότι προέρχεται από κομμάτια κανονικού κρέατος. Η μαμά στο σπίτι μπορεί να θέλει πολύ αλεσμένο τον κιμά της, αλλά όταν τον συναντήσουμε έξω αλεσμένο σαν πούρε, η ποιότητα είναι αμφίβολη. Πιθανόν να έχουν αλεστεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ, κομμάτια και υπολείμματα που θα πήγαιναν για πέταμα υπό κανονικές συνθήκες, προκειμένου να πέσει το κόστος της πρώτης ύλης. Και πάλι, η γεύση θα "έρθει" με το κατάλληλο πρόσθετο.
  • Να είστε προσεκτικοί στις ετικέτες. Η μαμά μπορεί να προτιμά τον κιμά ανάμεικτο, άλλα όταν τον συναντήσετε έξω ανάμικτο (μοσχάρι -χοίρινο συνήθως) είναι λόγω κόστους. Και αν τυχόν είναι και αλεσμένο, εκεί καταλαβαίνει κάνεις ότι δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη στο τι ακριβώς έχει μπει μέσα από το κάθε ζώο. Η γεύση θα "έρθει" με τον γνωστό τρόπο.

Είναι της μόδας τα μπέργκερ. Και βέβαια στις μέρες μας το κόστος μετράει πολύ. Αλλά να ξέρουμε τι τρώμε. Γιατί άλλο "κάποιο burger", άλλο "American Burger".